ОНЛАЙН-СЕРВІС ЮРИДИЧНИХ ДОКУМЕНТІВ

Позовна заява про скасування постанови ТРЦК та СП про притягнення до адміністративної відповідальності

300.00 грн.

Інформація про документ:

Кількість сторінок: 7
Формат: MS Word (.doc)
Частковий перегляд документа
На сторінці представлена актуальна в 2024 році форма зразку документу, яка відповідає чинному законодавству України.
Після здійснення оплати, документ автоматично буде надісланий на вашу електронну пошту. Якщо в папку «Вхідні» не потрапив приданий вами документ, перевірте папку «Спам». Також придбаний вами документ ви зможете завантажити зі свого особистого аккаунту (корзини) на порталі.
Якщо вам необхідний інший зразок документу, то його можна замовити в онлайн-чаті на нашому порталі або зателефонувати за номером +38(068)489-96-46

Опис

Позовна заява про скасування постанови ТРЦК та СП про притягнення до адміністративної відповідальності за не своєчасне постановку на облік військовозобов`язаних. 

Фабула справи:

           На виконання ч.10 ст. 1 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу» позивач не  з`явився до ТРЦК та СП у визначений законом строк у зв’язку з цим на нього  склали протокол за ч.3 ст. 210 КУпАП за не постановку на облік військовозобов`язаних і зняття з обліку призовників як не розшуканого.

            Однак, громадянин (позивач) не міг вчинити адміністративно-каране правопорушення за ч.3 ст. 210 КУпАП з 30.06.2021, бо норма ч.3 ст.210 КУпАП введена в дію лише 19.05.2024р., одночасно із вказівкою на 60-денний строк для уточнення своїх даних щодо військового обліку, що позивач і зробив у 2024р. Тож немає ні події, ні складу адміністративного правопорушення ч.3 ст. 210 КУпАП, за яке з позивача застосовано стягнення у виді штрафу. Притягнення позивача до адміністративної відповідальності за ч. 3 ст. 210 КУпАП неможливе, бо закон, який погіршує становище, не має ретроспективної дії. Крім того, згідно ст. 62 Конституції України всі сумніви тлумачаться на користь особи, яка притягається до відповідальності.

Партнери порталу:

Світ документів-онлан

Українські докуенти-онлайн